A ricinusolaj előnyei a bőrre, a székrekedésre és egyebekre

Évszázadokon át, a betegség első jeleinél, sok szülő és nagyszülő azonnal arra fordult, hogy gyermekeinek ricinusolajat adjon, akár helyileg, akár belsőleg, hogy természetesen fokozza az immunrendszer működését és gyorsítsa a gyógyulást.

Világszerte a népi gyógyítók az egészségügyi állapotok sokféle kezelésére is használják évezredek óta. Például a ricinusolaj híres előnyei egészen az ókori egyiptomiakig nyúlnak vissza, akik szemirritációk kezelésére és erőteljes természetes bőrápoló szerként használták .

Mély gyökerei vannak Indiában is, ahol bőrgyógyító, emésztést nyugtató, antibakteriális összetevőnek tekintik, amelyet az ájurvédikus orvostudományban alkalmaznak. Mire használják ma a ricinusolajat? Amint alább részletesen kifejtjük, természetes stimuláló hashajtó tulajdonságokkal rendelkezik; kimutatták, hogy fokozza a nyirok, a keringés és az immun egészségét; és segíthet a székrekedés, az ízületi gyulladás és még sok más kezelésében.

Mi a ricinusolaj?

A ricinusolaj nem illékony zsíros olaj, amelyet a ricinus bab ( Ricinus communis ) növényének, más néven ricinusmagjának magjaiból nyernek. A ricinusolaj növény az Euphorbiaceae nevű virágos spurge családba tartozik , és főleg Afrikában, Dél-Amerikában és Indiában termesztik (India a világ ricinusolaj-exportjának több mint 90% -át adja).

A ricinus az egyik legrégebbi termesztett növény, de érdekes módon a világon évente csak 0,15 százalékkal járul hozzá a növényi olaj termeléséhez. Ezt az olajat néha ricinus olajnak is nevezik. Nagyon vastag, színe tiszta, borostyán vagy kissé zöld. Mind a bőrön helyileg alkalmazzák, mind szájon át (enyhe illatú és ízű). Tanulmányok szerint a ricinusolaj számos előnye kémiai összetételének köszönhető.

A triglicerid zsírsavak egyikébe sorolták, és zsírsavtartalmának csaknem 90 százaléka specifikus és ritka vegyület, az úgynevezett ricinolsav. A ricinolsav sok más növényben vagy anyagban nem található meg, így a ricinus növény egyedülálló, mivel koncentrált forrás.

A ricinusolaj elsődleges alkotórészén, a ricinolsavon kívül egyéb hasznos sókat és észtereket is tartalmaz, amelyek főként bőrkondícionáló szerként hatnak. Ezért az International Journal of Toxicology- ban megjelent jelentés szerint ezt az olajat több mint 700 kozmetikai termékben használják és számolják.

Előnyök és felhasználások az aromaterápiában

1. Javítja az immunfunkciót
A ricinusolaj erős immunerősítő hatásainak egyik fő oka az, hogy támogatja a szervezet nyirokrendszerét. A nyirokrendszer legjelentősebb szerepe, amely kis tubuláris szerkezetekben az egész testben elterjedt, hogy felszívja és eltávolítja sejtjeinkből a felesleges folyadékokat, fehérjéket és salakanyagokat.

A ricinusolaj segíthet javítani a nyirokelvezetést, a véráramlást, a csecsemőmirigy egészségi állapotát és más immunrendszeri funkciókat.
Emiatt az olajat és a ricinusnövény más részeit a hagyományos orvostechnikai rendszerekben a következő egészségi állapotokra használták:
Hasi rendellenességek
Ízületi gyulladás
Hátfájás
Székrekedés
Izomláz
Parazita fertőzések
Krónikus fejfájás
Epehólyag fájdalom
PMS Reuma
Alvási problémák, például álmatlanság

2. Fokozza a keringést
Az egészséges nyirokrendszer és a megfelelő véráramlás együtt jár. Amikor a nyirokrendszer nem működik (vagy ödéma alakul ki, ami a folyadék és a méreganyagok visszatartása), sokkal valószínűbb, hogy valakinek keringési problémái lesznek.

Ez annak köszönhető, hogy a nyirokkeringési rendszer közvetlenül a szív- és érrendszeri keringési rendszerrel működik, hogy a vér és a nyirokfolyadék szintje optimális egyensúlyban legyen. A Nemzeti Szív-, Tüdő- és Vérintézet szerint: "Egyre több bizonyíték tárja fel, hogy a nyirokrendszer számos szerv, köztük a szív, a tüdő és az agy egészségét befolyásolja."

Tehát a ricinusolaj azon képessége, hogy pozitívan befolyásolja nyirokrendszerünket, valószínűleg jobb általános keringést és egészségnövekedést jelent a főbb szervekben, például a szívünkben.

3. Hidratálja a bőrt és fokozza a sebgyógyulást
A ricinusolaj teljesen természetes és szintetikus vegyi anyagoktól mentes (természetesen, amíg tiszta, 100% -ban tiszta olajat használ, természetesen), mégis gazdag bőrnövelő összetevőkben, például zsírsavakban. Ha ezt az olajat száraz vagy irritált bőrre alkalmazza, az megakadályozhatja a szárazságot és jól hidratálja, mivel megakadályozza a vízvesztést.

Hidratáló, valamint antimikrobiális és antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően segíthet a seb- és nyomásfekély gyógyulásában is. Jól keveredik más összetevőkkel, például a mandula-, olíva- és kókuszolajjal, amelyek mindegyike egyedülálló előnyökkel jár a bőr számára.

Laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy a ricinusolaj számos baktériumtípus ellen hatékony, beleértve a Staphylococcus aureust , az Escherichia colit és a Pseudomonas aeruginosát . Az összes staphylococcus baktérium közül a Staphylococcus aureust tartják a legveszélyesebbnek, és enyhe vagy súlyos bőrfertőzéseket és egyéb, a staph fertőzés tüneteit okozhatja.

4. Segíti a száraz, irritált, napsütéses vagy pattanásos bőrt
Természetes antibakteriális szerként a ricinusolaj a kókuszolajhoz hasonlóan működik a bőr egészségének javítása érdekében. Remek általános bőr hidratáló és gyulladáscsökkentő foltkezelést is kínál. Ha örökre meg akar szabadulni a pattanásoktól, el kell jutnia a probléma forrásához. A ricinusolaj remek természetes otthoni gyógymód a pattanások ellen .

Amikor mélyen behatol a bőrbe, harcol a baktériumok elszaporodása ellen, amelyek eltömíthetik a pórusokat, ugyanakkor lágyítja és hidratálja az irritált bőrt. Mint korábban említettük, ez az olaj bebizonyosodott, hogy leküzdi a Staphylococcus aureust , amely a pattanások kialakulásához kapcsolódik .

5. Csökkenti az ízületi gyulladás tüneteit
A ricinusolajat gyakran használják ízületi gyulladásos fájdalom, ízületi duzzanat és gyulladás természetes kezelésére. Természetes gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, így ideális masszázsolaj, amely kenhető ízületekre, izmokra vagy szövetekre alkalmazható.

Megfigyelési tanulmányok azt is kimutatták, hogy a ricinoleinsav (a ricinusolaj fő összetevője) helyi alkalmazása „figyelemre méltó fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatást fejt ki”. Egy randomizált, kettős-vak, összehasonlító klinikai vizsgálat a ricinusolaj kapszulák hatását vizsgálta a térd osteoarthritis tüneteire.

Az alanyoknak vagy ricinusolaj kapszulát (0,9 ml) kaptak naponta háromszor, négy hétig, vagy kaptak egy diklofenak-nátrium kapszulát (50 milligramm) ugyanennyi ideig. Összességében azt tapasztalták, hogy a ricinusolaj ugyanúgy működött, mint a hagyományos kezelés, és „hatékony terápiaként használható az elsődleges térdízületi osteoarthritisben”.

Kockázatok és mellékhatások
A ricinusolajat az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal általános és biztonságosnak ismeri el mind helyi, mind belső használatra.
A ricinusolaj fogyasztása azonban továbbra is mellékhatásokat okozhat.
A mellékhatások a következők lehetnek:
hasi görcsök
hányinger, hányás
hasmenés, különösen nagy mennyiségben alkalmazva

 

Jopofa Bolt

© 2021 Jópofa Bolt